Wat is natuursteen?

Wanneer u een nieuwe vloer in uw woning gaat leggen, is de kans groot dat u kampt met de vraag: ‘Wat is natuursteen precies?’ U wilt immers wel weten waar uw nieuwe vloer van is gemaakt. Natuursteen is een milieuvriendelijk natuurproduct met een uniek en levendig uiterlijk, dat veel gebruikt wordt als tegels. Bovendien is natuursteen een functioneel en duurzaam materiaal, dat voor een groot aantal binnen- en buitentoepassingen geschikt is. Wilt u meer weten over wat natuursteen is? Bij KROON Vloeren in Steen vertellen we u graag meer en kiest u uit vele soorten natuursteen vloeren.

Wat is het voordeel van natuursteen?

De aardkorst waarop wij leven bestaat voor een belangrijk deel uit natuursteen. Daardoor is de voorraad haast onuitputtelijk en wordt het gesteente in vrijwel alle landen gewonnen. De vorming van de aardkorst en dus natuursteen is een ingewikkeld geologisch proces, dat tot op de dag van vandaag doorgaat.
Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn hier het meest tastbare bewijs dat natuursteen gevormd blijft worden. Dit geologische proces bepaalt het uiterlijk en de eigenschappen van natuursteen. Doordat geen plek ter wereld dezelfde geologische ontwikkeling doormaakt is geen natuursteen gelijk. Hierdoor haalt u met natuursteen altijd een unieke vloer in huis.

Groepen natuursteen

Natuursteen is gevormd uit afgekoeld vloeibaar gesteente (magma of lava), of uit sediment (zand, klei, kalk) dat onder druk (vaak in combinatie met hoge temperaturen) is versteend. Natuursteen is het hoofdbestanddeel van de aardkorst waarop wij leven. De vorming hiervan en van de aardkorst is een continu geologisch proces, dat zo oud is als de aarde.

Wat is uw favoriete soort natuursteen?

Van de beschikbare steen in de aardkorst is slechts een deel economisch te winnen en te gebruiken. Desondanks zijn er duizenden soorten natuursteen. De natuursteen die een vergelijkbare samenstelling en ontstaansgeschiedenis hebben worden in een groep ingedeeld. Tot één groep (bijvoorbeeld ‘marmer’, ‘leisteen’ of ‘graniet’) kunnen vele honderden soorten natuursteen behoren. Wat is de soort natuursteen waar uw voorkeur naar uitgaat? Wij horen het graag als u belt naar 0183-354225.