Welke materialen worden er gebruikt?

Hieronder vindt u informatie over de twee onderdelen waaruit een vloerverwarmingssysteem bestaat.

De regelunit

De regelunit is het hart van de vloerverwarming. Hiermee wordt de temperatuur in de vloer geregeld. De regelunit wordt aangesloten op de aanwezige, bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Bij een installatie op stadsverwarming wordt een aangepaste unit geïnstalleerd. De plaats van de regelunit wordt in onderling overleg bepaald. Door de compacte uitvoering kan het apparaat op diverse plaatsen gemonteerd worden; echter is plaatsing in de meterkast niet toegestaan. Op de regelunit wordt een garantie gegeven van 2 jaar.

Alle regelunits zijn voorzien van:

  • thermosstatische regeling voor aanvoerwater van 20o C – 50o C.
  • Grundfos circulatiepomp
  • temperatuurbeveiliging door uitschakeling van de pomp
  • aparte groepsafsluiters
  • watertemperatuurmeters
  • retourafsluiter centrale verwarmingswater

Er zijn regelunits leverbaar voor 1 t/m 15 groepen. Wanneer meer dan 15 groepen moeten worden geplaatst worden meerdere units opgehangen.

De vloerverwarmingsbuis

De geïnstalleerde vloerverwarmingsbuizen zijn van een hoogwaardige kwaliteit: zuurstofdicht en gefabriceerd volgens de normen van ISO – 9002 en DIN 4726 (dowlex) en voorzien van KIWA / KOMO keurmerk. Op de buizen is een fabrieksgarantie van 50 jaar van toepassing. Wanneer zich binnen 10 jaar gebreken aan de buis vertonen, wordt zelfs de gevolgschade aan derden vergoed. Bij de productie van de buizen worden hogere normen gehanteerd dan de vereiste. De buis bestaat uit 5 lagen, waarvan de EVOH – laag de belangrijkste is: deze laag is zuurstofdicht en wordt beschermd tegen beschadiging door twee lagen aan binnen – en buitenzijde. De buizen zijn altijd uit één stuk en hebben in de vloer dus geen koppelingen.  Afhankelijk van het aantal m2 worden meerdere groepen aangelegd. Voor iedere groep (buis) geldt een maximale lengte van ca. 100 m1, omdat het water anders te veel afkoelt aan het einde van de slang. Om een gelijkmatige warmte – afgifte te krijgen, worden de buizen spiraalsgewijs gelegd: een aanvoerleiding (warm) ligt dan altijd naast een retourleiding (minder warm).  Schematisch vindt u hieronder aangegeven uit hoeveel groepen de vloerverwarming wordt opgebouwd:

schema_vloerverwarming_09schema_vloerverwarming_10