Grote wand- en vloertegels voor een ruimtelijk effect

Groot, groter, grootst

Waar vroeger tegels van 60 x 60 cm als groot werden gezien, kan het tegenwoordig niet groot genoeg. Zeker wanneer u over een grote ruimte beschikt, komen grote tegels uitstekend tot hun recht. Maar ook kleine ruimtes ogen ruimtelijker door grote tegels met natuurlijke, lichte tinten te gebruiken. Naar welke tegels gaat uw voorkeur uit?

Alle voordelen op een rijtje

Grote tegels brengen vele voordelen met zich mee. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

Ruimtelijk

Klinkt logisch natuurlijk, maar hoe groter de tegels zijn, hoe minder voegen er worden aangebracht. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en ontstaat er één gelijkmatige sfeer.

Praktisch

En nóg een voordeel: het schoonhouden. De voeg is kwetsbaarder dan de tegel en doordat er minder voegen zijn scheelt dat weer!

Vloerverwarming

Tegenwoordig kunnen bijna alle tegels prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit betekent dat de radiator lager of uit kan, wat u weer terugziet in de lagere energiekosten.

De kunst van het combineren

Wist u dat grote tegels goed samengaan met wat kleinere tegels zoals mozaïek of Marokkaanse tegeltjes? Maak bijvoorbeeld één wand met andere tegeltjes en creëer een spannende ruimte. Bij tegels denkt u misschien aan vloertegels, maar ook de wand mag versierd worden met prachtige tegels. Laat de tegel bijvoorbeeld vanuit de vloer doorlopen naar de wand.

Aan de slag!

Gaat u de grote tegels zelf leggen? Houd er dan rekening mee dat de tegels vaak zwaar zijn waardoor het aanbrengen van de wand- en vloertegels veel kracht vergt. Om een strak resultaat te krijgen, is het belangrijk dat de ondervloer egaal is. Op de egale vloer kunt u nu beginnen met het leggen van de tegels. Als het plaatsen gereed is kunnen de tegels gevoegd worden. Als laatste kit u alle overige aansluitingen af voor een strak resultaat.

Toch liever uitbesteden?

Dat kan natuurlijk ook! Dan weet u zeker dat het beoogde resultaat ook daadwerkelijk behaald wordt. Bekijk hier welke projecten wij onlangs hebben gerealiseerd. Wie weet staat uw project hier binnenkort ook tussen.