Benieuwd naar de voordelen van keramisch parket?

Ga voor het beste van twee werelden met houtlook tegels

Houtlook tegels, ofwel keramisch parket, worden steeds populairder. Dat is niet voor niets. Deze houtlook tegels zijn namelijk prachtig en praktisch tegelijk. Het is de perfecte optie als u de voorkeur heeft voor de warme uitstraling van hout, maar weinig zin heeft in het onderhoud van een houten vloer. Hieronder hebben we een aantal voordelen van houtlook tegels op een rij gezet.

 

Het geeft een verbluffende uitstraling in iedere ruimte

Deze imitatie van een houten vloer is prachtig. Dankzij de ontwikkelingen in technologie is keramisch parket nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Het is verkrijgbaar in vele soorten, waardoor de tegels in vrijwel elke interieurstijl een verbluffende uitstraling heeft. Een bijkomend voordeel is dat houtlook tegels goed tot hun recht komen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en zelfs buiten.

Houtlook tegels gaan perfect samen met vloerverwarming

Zoals u misschien wel weet, geleidt warmte door keramiek beter dan door hout. Keramiek absorbeert warmte en geeft deze direct door. Zo kan de warmte goed vast worden gehouden en blijft het lange tijd aangenaam in uw woning. Dat betekent dat keramisch parket goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming en bovendien energiebesparend is.

Het is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en krasvrij

Houten vloeren vergen veel onderhoud. Daarbij moet u oppassen voor vlekken en met chemische stoffen. Bij keramisch parket heeft u hier daarentegen geen problemen mee. Dweilen en stofzuigen is het enige wat u hoeft te doen. Daarnaast verkleurt de vloer niet door weersomstandigheden of het dweilen van de vloer. Bovendien is het parket slijtvast en krasvrij. Zo is uw vloer na jaren intensief gebruik nog steeds mooi.

Ontvang advies van de specialist

Bij KROON Vloeren in Steen vindt u een divers aanbod houtlook tegels. Loop gerust eens binnen in de tegelshowroom in Meerkerk. Onze specialisten laten u de verschillen zien tussen de verschillende tegels en voorzien u van advies. Wilt u alvast inspiratie opdoen? Bekijk dan onze gerealiseerde projecten.