Plavuizen

Hoewel het begrip plavuis of plavuizen bij de meesten meer op zal roepen dan keramische tegels, vindt u deze in die hoedanigheid nauwelijks meer. De antieke estrikken of oude estrikken, antieke of oude plavuizen, het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product. Deze producten werden veelal in oude boerderijen toegepast, vandaar dat ook vaak de naam boerenplavuizenvloer gebruikt wordt. In Nederland komen voornamelijk de ongeglazuurde en geglazuurde varianten voor, in diverse kleuren.

Nieuwe plavuizen in ons assortiment

In ons assortiment treft u niet de plavuizen aan zoals hierboven beschreven. Wat wij wel aanbieden zijn de ‘nieuwe’ plavuizen. Dit zijn keramische vloertegels met de look van deze oude plavuizen. Op die manier heeft u de uitstraling van een plavuis van ‘vroeger’ met de kwaliteit van een gebakken, keramische vloertegel van nu. Dergelijke tegels hebben wij in grote hoeveelheden liggen. Kies uw vloer uit bij ons, wie weet heeft u binnenkort een prachtige tegelvloer van Kroon!

  • Grote showroom
  • Snelle levering
  • Vakkundig advies
  • Scherpe prijzen

Onze tegelshowroom

We laten een unieke collectie plavuizen zien, die zorgen voor unieke tegelvloeren. We hebben deze in een grote collectie tentoongesteld in onze tegelshowroom. Een enorme collectie vloertegels, zoals u kunt zien op de pagina met foto’s van onze tegelshowroom. Kom dus vrijblijvend langs in onze showroom voor het bezichtigen van onze splinternieuwe oud Hollandse plavuizen en ervaar de prachtige uitstraling van deze tegelvloer zelf.

Impressie van plavuizen