Plavuizen

Hoewel het begrip plavuis of plavuizen bij de meesten meer op zal roepen dan keramische tegels, vindt u deze in die hoedanigheid nauwelijks meer. Deze plavuizen worden ook wel antieke estrikken of oude estrikken genoemd. De term antieke of oude plavuizen komen ook nogal eens voor. Het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product, de plavuis. Deze plavuizen werden bijvoorbeeld veel in oude boerderijen toegepast, vandaar dat ook vaak de naam boerenplavuizen gebruikt wordt. In Nederland komen voornamelijk de ongeglazuurde en geglazuurde varianten voor, in diverse kleuren. Maar, zoals we al zeiden, niet veel meer in deze hoedanigheid, het is een product met de nodige aandachtspunten en gevoeligheden. En dat hoeft voor een prachtige tegelvloer tegenwoordig niet meer. Waarom? Daar gaan we graag met u wat verder op in.

Nieuwe plavuizen in ons assortiment

In ons assortiment treft u dus niet de plavuizen aan zoals hierboven beschreven. Wat wij wel aanbieden zijn de ‘nieuwe’ plavuizen. Dit zijn keramische vloertegels met de look van deze oude plavuizen. Op die manier heeft u de uitstraling van een plavuis van ‘vroeger’ met de kwaliteit van een gebakken, keramische vloertegel van nu. Een keramische tegel is een gebakken product wat uit natuurlijke materialen bestaat. Op onze pagina advies vindt u uitgebreide informatie over keramische tegels. Natuurlijk kunnen we u ook in onze showroom alles over keramische tegels vertellen. Het is tenslotte belangrijk om de juiste keuze te maken voor uw vloer. Maar één ding is zeker: met keramische tegels haal je een praktisch en sterk product in huis. Dergelijke keramische tegels hebben wij in grote hoeveelheden liggen. Kies uw vloer uit bij ons, wie weet heeft u binnenkort een prachtige tegelvloer van Kroon!

Het plaatsen van plavuizen in veilige handen

Voor het plaatsen van plavuizen of keramische tegels is het natuurlijk belangrijk dat dit netjes en zorgvuldig gebeurd. KROON Vloeren in Steen verzorgt naast de levering van plavuizen indien gewenst ook de plaatsing hiervan. We hebben hiervoor echte specialisten in huis, die de kennis in huis hebben om uw vloer op de juiste wijze te plaatsen. Dat hiervoor de juiste vakmensen komen is ook erg belangrijk, niet voor iedere tegelzetter is het weggelegd om te zorgen voor een nette strakke vloer. Ook bent u bij ons op de goede plek voor toelichting en advies over het onderhouden van plavuizen en bijvoorbeeld ook voor het aanleggen van vloerverwarming. Het plaatsen van vloerverwarming kan op verschillende manieren gebeuren, dit hangt af van de huidige situatie in uw woning. Vloerverwarming kan geplaatst worden op gegalvaniseerde krimpnetten of door middel van het infrezen in de bestaande dekvloer. We helpen u graag verder met alles wat er komt kijken bij het plaatsen van onze plavuizen.

Wat zijn de voordelen van plavuizen?

Plavuizen of keramische tegels brengen eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee:

 • Ze zijn heel sterk, waardoor ze niet snel zullen beschadigen.
 • Daarnaast kunnen ze ook in iedere ruimte van de woning toegepast worden.
 • Ook met vloerverwarming is een plavuizen vloer een prima optie.
 • Met een plavuizen vloer heb je meer rendement van de vloerverwarming dan met een andere vorm van vloerbedekking.
 • En er is nog een groot voordeel, plavuizen zijn te krijgen in veel verschillende designs.
 • Het onderhoud aan een plavuizen vloer is minimaal.
 • Een plavuizen vloer hoeft maar eens per week met lauw water gedweild te worden. Eens per 2 jaar zal slechts een grotere schoonmaakbeurt nodig zijn.

Een praktisch product dus zo’n plavuizen vloer!

 • Grote showroom
 • Snelle levering
 • Vakkundig advies
 • Scherpe prijzen

Onze tegelshowroom met plavuizen vloeren

We laten een unieke collectie plavuizen zien, die zorgen voor unieke tegelvloeren. We hebben deze in een grote collectie tentoongesteld in onze tegelshowroom. Een enorme collectie vloertegels, zoals u kunt zien op de pagina met foto’s van onze tegelshowroom. We laten een groot deel van ons assortiment in vloervelden zien, op de plaats waar ze horen. U kunt bij ons dus gewoon over ons assortiment lopen. Kom dus vrijblijvend langs in onze showroom voor het bezichtigen van onze splinternieuwe oud Hollandse plavuizen en ervaar de prachtige uitstraling van deze tegelvloer zelf. Heeft u liever eerst telefonisch contact om informatie in te winnen? Ook dat is gewoon mogelijk. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0183-354225. Onze adviseurs staan u graag te woord. Toch benieuwd naar onze collectie? Kom gewoon eens vrijblijvend langs, kijken onder het genot van een bak koffie kost tenslotte niets. Welkom!

Impressie van plavuizen