Vloertegels

Bij KROON Vloeren in Steen treft u een enorme collectie vloertegels aan. Vloertegels voor in de woonkamer of keuken, maar ook vloertegels voor in de badkamer of het toilet. We verkopen vloertegels die zowel voor landelijke, klassieke als moderne tegelvloeren geschikt zijn. Dit kunt u bij ons kopen in allerlei formaten en kleuren. Vloertegels met een groot formaat creëren bijvoorbeeld veel rust. Hierdoor lijkt de ruimte waarin uw tegelvloer ligt groter. Verder zijn tegelvloeren erg praktisch in het gebruik. Overigens zijn bijvoorbeeld de kleur en structuur daarin ook bepalend. Meer bewerkte tegels zijn praktischer in het gebruik dan tegelvloeren met een meer effen motief.

  • Grote showroom
  • Snelle levering
  • Vakkundig advies
  • Scherpe prijzen

Waarom vloertegels van Kroon?

KROON Vloeren in Steen heeft een breed assortiment aan vloertegels. In de loop van de jaren is de collectie uitgebreid en laten we vooral ook veel unieke soorten zien. Tegels die u niet ‘op elke hoek van de straat’ vindt, maar die een sprekend design hebben waarmee we ons onderscheiden van anders aanbieders. We streven er naar steeds de mooiste en nieuwste collectie te laten zien. Door onze jarenlange ervaring en rechtstreekse contacten met fabrieken weten we binnen de tegelmarkt precies waar we zijn moeten. We vertellen er u graag meer over en nemen u graag mee in de wereld van vloertegels.

Hoe worden keramische tegels gemaakt?

Keramische tegels worden gemaakt van een mengsel van klei, zand en andere natuurlijke materialen en vervolgens op hoge temperaturen in ovens gebakken. Op onze adviespagina kunt u uitgebreide informatie lezen over keramische tegels en hoe deze gemaakt worden. Maar natuurlijke kunnen we u ook alles over keramische tegels vertellen in onze showroom. Het is tenslotte belangrijk om voor uw vloer de juiste keuze te maken. Met keramische tegels neem je een praktisch en sterk product in huis.

Houtlook tegels of keramische parket?

Wat is het verschil tussen houtlook tegels of keramisch parket? Helemaal niets! Houtlook tegels en keramisch parket zijn dezelfde benamingen voor hetzelfde product. Het betreft in beide gevallen een keramische tegel die voorzien is van een houtmotief. Ook het formaat van een houtlook tegel is gelijk aan die van een houten vloer, dus langwerpige stroken. Keramisch parket is een goed alternatief voor houten vloeren, zeker gezien de absolute geschiktheid bij vloerverwarming. Er is dus geen betere optie voor uw vloerverwarming dan een tegelvloer. Met keramisch parket haal je de warme sfeer van een houten vloer in huis, alleen dan met alle voordelen die een keramische tegel biedt!

Keramische vloertegels of plavuizen?

Een andere benaming voor keramische tegels is plavuizen. Eigenlijk is dat niet helemaal juist, want de plavuizen zoals die vroeger gemaakt werden zijn niet te vergelijken met de keramische tegels van nu. De term plavuizen is echter zo ‘ingebakken’ dat deze nog veel gebruikt wordt voor keramische tegels. De plavuizen in die hoedanigheid bestaand dus niet meer, maar op onze productpagina over plavuizen vind u wel meer informatie over de ‘nieuwe’ plavuizen.

Ook voor natuursteen vloertegels

U kunt bij ons naast keramische vloertegels ook terecht voor natuursteen tegels. Maar wat is dan precies het verschil, wat zijn natuursteen tegels? Natuursteen is een product wat – de naam zegt het al – rechtstreeks uit de natuur komt. Grote blokken steen worden uit bijvoorbeeld bergen of in de aardkost gewonnen. Deze blokken worden machinaal gezaagd tot platen en vervolgens worden deze natuursteen platen weer gezaagd in tegels. Natuursteen tegels kunnen daarna verschillende bewerkingen krijgen, je kunt ze bijvoorbeeld polijsten of juist ruw maken. Natuursteen tegels hebben in vergelijk met keramische vloertegels wel wat aandachtspunten. In onze showroom informeren wij u daar graag over en zullen we u hier eerlijk en transparant over informeren. Veel natuursteen tegels zijn gevoelig en hebben aandachtspunten in het gebruik, dat geven we u graag voor een eventuele aanschaf mee, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. U leest meer over onze natuursteen tegels op onze productpagina. Daar vindt u ook informatie over de verschillende natuursteen vloeren die er zijn, zoals een leisteen vloer, granieten vloer, hardsteen vloer en marmeren vloer.

Vloerverwarming en vloertegels, waar moet je op letten?

Er is voor uw vloerverwarming geen betere geleider dan steen. Vloertegels geleiden de warmte ontzettend goed, waardoor de combinatie van vloerverwarming en vloertegels het beste rendement oplevert in vergelijk met andere soorten vloerbedekking. En wist u dat wij naast het plaatsen van de vloertegels ok het leveren en aanbrengen van vloerverwarming kunnen verzorgen voor u? Hierdoor kunt u alles in één hand houden op het gebied van uw vloer. Afhankelijk van de situatie gebeurd dat door de vloerverwarming op krimpnetten te monteren op de constructievloer, of door middel van het infrezen in een bestaande dekvloer. Zo ontzorgen we u en zit u er straks lekker warmpjes bij!

Hoe leggen we de vloertegels?

Wij bieden alles op het gebied van tegels, van A tot Z. U kunt dus bij ons ook terecht voor het leggen van vloertegels. En natuurlijk, als we de vloertegels leggen, voegen we de vloertegels natuurlijk ook gelijk! Vloertegels voegen is belangrijk, de kleur van de voeg is namelijk erg bepalend voor het geheel. Van A tot Z zeiden we, daarom kunnen we bijvoorbeeld ook de bestaande vloertegels verwijderen, vloerverwarming aanbrengen en bijvoorbeeld een nieuwe zand-cementdekvloer aanbrengen. Bent u benieuwd naar de kosten van vloertegels? Daarover informeren we u graag in de showroom. Elke situatie is anders, daarom geven we graag een advies op maat.

Trends in vloertegels

Op het gebied van vloertegels zijn er momenteel verschillende trends. Populair zijn bijvoorbeeld de houtlook tegels en de betonlook tegels. En dan bij voorkeur in een groot formaat. Waar vloertegels van 60x60cm een aantal jaar geleden groot waren is dat inmiddels ‘klein’. Vloertegels in het formaat 80x80cm bijvoorbeeld zijn meer standaard dan uitzondering. Verder zijn vloertegels met Belgisch Hardsteen look erg populair. We hebben voor u de mooiste soorten uitgezocht en laten deze uitgebreid in onze showroom zien. In allerlei soorten, maten en afwerkingen.

Neem direct contact op

Hebben wij uw interesse gewekt? Kijk gerust eens verder op onze website, daar vindt u veel informatie en inspiratie. Uiteraard kunt u ook gelijk contact met ons opnemen voor informatie over uw tegelvloer. We zijn te bereiken op 0183-354225 en zijn u graag van dienst! En heeft u een goed beeld welke vloertegels u wilt gaan kopen? Of bent u gewoon benieuwd naar alles wat wij te bieden hebben? Kom dan uw tegelvloer uitzoeken in onze exclusieve showroom te Meerkerk. Daar informeren we u graag over de mogelijkheden en laten we graag onze collectie aan u zien. Neemt u een plattegrond van uw woning mee? Dan kunnen we aan de hand daarvan met u meedenken over het formaat van de vloertegels. En kunnen we vrijblijvend een offerte opstellen met het juiste aantal benodigde vierkante meters. Welkom!

Meer beelden van vloertegels