Vloerverwarming

Het gebeurt tegenwoordig zelden of nooit dat een stenen vloer wordt gelegd zonder vloerverwarming. En dat is ook niet zo verwonderlijk wanneer we bedenken dat vloerverwarming veel voordelen heeft:

  • Het bespaart energie
  • Het verhoogt comfort
  • Het is hygiënisch en gezond
  • Het geeft vrijheid van interieurkeuze
  • Het is de enige mogelijkheid wanneer verwarmingsinstallaties water aanvoeren wat niet warmer is dan 55 graden Celsius.

Heeft vloerverwarming dan geen nadelen? Wat ons betreft niet. Hooguit is het zo dat er beperkingen zijn van technische aard, hoewel dit sporadisch voorkomt. En we moeten natuurlijk aangeven dat de vloerverwarming met beleid moet worden gebruikt. Wanneer een tegelvloer te snel warm wordt gestookt, is er een risico op scheurvorming. Wanneer wordt gewerkt volgens het advies wat wij over de vloerverwarming geven is dit uitgesloten. U vindt dit formulier elders op deze website onder advies.

Aanbrengen van vloerverwarming

Vloerverwarming wordt in bijna alle gevallen aangebracht als hoofdverwarming. U verwarmt dan de gehele ruimte met de vloerverwarming wat het gebruik van radiatoren onnodig maakt. Vloerverwarming kan op twee manieren worden aangebracht. De installatie kan gedaan worden door middel van het infrezen van sleuven in de dekvloer waarin de slangen gelegd worden. Een andere mogelijkheid is dat de slangen op gegalvaniseerde krimpnetten worden vastgebonden. Hier wordt dan vervolgens een nieuwe dekvloer overheen gestort. Ook de kwaliteit van de vloerverwamingsbuizen is erg belangrijk. Verder is de regelunit een belangrijk onderdeel, dit is tenslotte het hart van de vloerverwarming.

Meer weten over vloerverwarming?

We hebben u beknopt wat weergegeven over vloerverwarming. Onder het kopje advies vindt u alle informatie die u moet weten over vloerverwarming. Elk punt wordt hier uitgebreid genoemd en toegelicht. Voor de liefhebber dus stof genoeg om door te lezen.